MSB: Teröristlere ait çok sayıda silah ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde, sızma girişiminde bulunan teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.


http://dlvr.it/T26qLW

Halkbank, kadın girişimciye 53 milyar TL destek sağladı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimciliğini desteklemek için 2021’de hayata geçirdikleri Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’yle 215 bin kadın girişimciye ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sunduklarını kaydetti.


http://dlvr.it/T26ZT3

Çalışanların yüzde 85'i sendikalı değil

Türkiye'de sendikalılık oranı son 6 ayda bir miktar artış gösterdi. Buna rağmen çalışanların yaklaşık yüzde 85'inin sendika üyeliği bulunmuyor. Hizmet-İş sendikası, en fazla üyeye sahip sendika oldu.


http://dlvr.it/T26LLP

Elon Musk'ın akılalmaz maaşına ortaya çıktı: Mahkeme itiraz etti

ABD'de mahkeme, Tesla CEO'su Elon Musk'a ödenen maaş paketinin iptalinin önünü açtı. Yargıç McCormick, Musk'un yaklaşık 56 milyar dolarlık maaşının "akılalmaz bir meblağ" olduğunu ve adil olmayan bir şekilde belirlendiğini kaydetti.


http://dlvr.it/T268T7

Ortadoğu barut fıçısı! ABD korkunç tehlikeyi itiraf etti: Patlamaya hazır...

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Ortadoğu'da yaşanan sürecin bir dönüm noktası olduğunu itiraf ederek, "Son 40 yılda Ortadoğu'yu bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm." dedi.


http://dlvr.it/T25xns

Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası

Pegasus, 30-31 Ocak'ta alınacak biletlerle, 12 Şubat-4 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak seyahatleri 5 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.


http://dlvr.it/T24DrM

O ilimizde yeni fay hattı tespit edildi! '7 büyüklüğünde deprem üretebilir'

Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı fay hattı üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını vurguladı.


http://dlvr.it/T23zhF

Altay’dan Eren Erdoğan açıklaması

Altay, Eren Erdoğan hakkında çıkan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.


http://dlvr.it/T23lJl

Bakan Yerlikaya'da terörle mücadele mesajı! 64 sözde üst düzey terörist etkisiz!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, geçen yıl; 8’i kırmızı, biri mavi, 2'si yeşil, 16'sı turuncu ve 37'si gri kategoride olmak üzere toplam 64’ü sözde üst düzey teröristin etiksiz hale getirildiğini açıkladı.


http://dlvr.it/T23Z3D

ABD'den İran açıklaması: Çok katmanlı ve aşamalar halinde karşılık vereceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya ilişkin, "Biz (bu saldırıya) karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı olacak, aşamalar halinde ve uzun süreli şekilde gerçekleşecek." dedi.


http://dlvr.it/T23MYM

Angelino yeni takımı için İtalya'da! Aslan'ın yıldızı Roma'nın yolunu tuttu...

Galatasaray'ın kadroda düşünmeyerek yollarını ayırmaya çalıştığı Angelino İtalyan ekibi Roma'nın yolunu tuttu. İspanyol sol bek, sağlık kontrolleri ve resmi imza için İtalya'ya gitti. İşte detaylar...Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T21h1B

Emre Belözoğlu'ndan Seçil Erzan açıklaması! "İşin rengi değişti"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam, şu sıralar kamuoyunu oldukça meşgul eden "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davası için de konuştu.


http://dlvr.it/T21R02

Farklı bir deneyim isteyenler için hazırlandı: Safari’ye alternatif yeni iOS tarayıcısı “Arc Search”

Farklı bir deneyim isteyenler için hazırlandı. Safari’ye alternatif yeni iOS tarayıcısı Arc Search, ücretsiz olarak çıkışını yaptı. Arc tarayıcının arkasındaki firma The Browser Company tarafından hazırlanan Arc Search, şimdilik sadece iOS’ta yer alıyor ve ücretsiz olarak buradan elde edilebiliyor. Sade ancak modern bir arayüzü bulunan uygulama, Apple izin vermediği için Safari ile aynı temeli paylaşıyor (Bu yakında Avrupa Birliği ülkeleri özelinde değişecek. Detaylar burada) ve genel olarak çok seri bir kullanıcı deneyimi getiriyor. Yeni tarayıcıyı özellikle aramaya odaklayan ve bu konuda, “Safari ve Chrome’a göre arama yapmak 2 kat daha hızlı” açıklamasını yapan firma, bundan gerçekten yalan söylemiyor çünkü yaptığımız denemeler bu iddiayı hemen hemen doğruluyor, tarayıcıyı açtığınız an karşınıza arama sayfası çıkıyor. Türkiye’den de elde edilebilen uygulama, özellikle “Browse for me” özelliği ile öne çıkıyor. Bu yapay zeka destekli özellik kapsamında tarayıcı bilgi almak istediğiniz konuda kendisi bir arama gerçekleştiriyor ve sonuçları özel bir arayüzde şık şekilde karşınıza getiriyor. Hemen […]
Farklı bir deneyim isteyenler için hazırlandı: Safari’ye alternatif yeni iOS tarayıcısı “Arc Search” yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T21C8p

PKK'ya 7 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 7 ilde düzenlenen operasyonda teröristlere ait 28 barınma alanı imha edildi, çok sayıda roketatar, el bombası ile 159 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.


http://dlvr.it/T211qJ

Biden: Dün gece Orta Doğu'da zor bir gün geçirdik

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün-Suriye sınırında bulunan üsteki ABD askerlerine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıya ilişkin, "Dün gece Orta Doğu'da zor bir gün geçirdik." dedi.


http://dlvr.it/T20rYW

Faydalı “Voice Clarity” özelliği yakında tüm Windows 11 kullanıcılarına açılıyor

Yazılım devi Microsoft, Voice Clarity özelliğini tüm Windows 11 kullanıcılarına açma konusunda testler gerçekleştiriyor. Voice Clarity çok güzel bir özellik ancak şu an sadece Surface cihazlarda çalışıyor. Sevindirici şekilde bu yakında değişecek, faydalı özellik tüm Windows 11 PC’lere açılacak. W11’in en son “Canary” sürümüne yerleştirilen özellik, aktarıldığı kadarıyla ARM temelli işlemciye sahip bilgisayarlarda da görev yapacak. Bu özellik isminden de anlaşılabileceği üzere spesifik olarak sese odaklanıyor ve özellikle de video görüşmeleri merkeze alıyor. Burada gelişmiş bir ses işleme altyapısı ve yapay zeka sistemi kullanan Microsoft, Voice Clarity ile sesinizi karşı tarafa çok daha net ve doğal şekilde aktarıyor. Arka plan gürültüsünü ve yankılanmayı gerçek zamanlı olarak filtreleyen sistem, kişilerin sesini mikrofondan uzaklaştıkları durumda dahi anlaşılır şekilde yakalayabiliyor. Windows 11 için elbette başka çalışmalar da yapılıyor. Örneğin yakında kullanıcılar bağlı Android cihazlardaki fotoğraflara ve ekran görüntülerine anında erişim sağlayabilecek. Yeni sürümler ayrıca şirketin çok daha temiz ve modern tasarıma sahip olduğunu söylediği yeni […]
Faydalı “Voice Clarity” özelliği yakında tüm Windows 11 kullanıcılarına açılıyor yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1zfGH

32 gol, 14 asist! Dzeko'nun yanına kalecilerin kabusu geliyor! Fenerbahçe kimseye acımayacak

Ara transfer döneminde aktif bir rol oynayan Fenerbahçe, hücum hattını güçlendirmek adına harekete geçti. Sarı-lacivertli ekip, uzun süredir başarılı bir forvet transferi için çeşitli girişimlerde bulunuyor....Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T1zTbk

Ticaret Bakanlığı en az lise mezunu 602 memur alacak! 60 KPSS puanı ile başvuru imkanı

Ticaret Bakanlığı en az lise mezunu Gümrük Muhafaza Memuru ve Muayene Memuru alımı gerçekleştirecek. Adayların (unvanlara göre) ÖSYM tarafından 2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında, KPSS P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.


http://dlvr.it/T1zH0T

Yahudiler kaçıyor! Sayıları yüz binleri buldu & Gazete manşetleri

Yahudiler kaçıyor! Sayıları yüz binleri buldu - Gazete manşetleri


http://dlvr.it/T1z7hB

Çift yönlü durdurulmuştu! İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

İstanbul Boğazı'nda gemi arızası nedeniyle çift yönlü ve geçici olmak üzere askıya alınan gemi trafiği açıldı.


http://dlvr.it/T1yxXw

CHP'yi karıştıran istifa! Kılıçdaroğlu bizzat aradı

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP'den istifa eden Battal İlgezdi’yi aradığını duyurdu.


http://dlvr.it/T1xqJh

Sacha Boey Almanya'ya uçtu! Yıldız oyuncuyu takım arkadaşı yolcu etti | Rekor bonservis pazarlığında dikkat çeken detay

Fransız sağ bek, 'Türk futbol tarihinin en pahalısı' unvanıyla Alman devi Bayern Münih'e gidiyor. Boey ile yıllık 3.5 milyon puroya anlaşan Münih, daha sonra Galatasaray yöneticisi Erden Timur ile masaya...Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T1xfVc

Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir? Arı ekmeği nasıl yapılır?

Doğal bir ilaç yerine geçen arı ekmeği, içeriğinde bulunan mineral, vitamin ve proteinler sayesinde insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Kanser gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça etkili olan arı ekmeği hakkında tüm bilmeniz gerekenler…


http://dlvr.it/T1xQPR

Pendik’te takla atan otomobil hurda yığınına döndü!

Pendik’te sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce yol kenarındaki ağaca çarptı, ardından savrularak takla attı. Takla atan otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı.


http://dlvr.it/T1xGkv

Atama kararları Resmi Gazete'de: 3 ilde emniyet müdürü değişti

SON DAKİKA HABERİ: Adana, Iğdır ve Siirt emniyet müdürleri görevden alındı.


http://dlvr.it/T1x3Dd

Stoltenberg'den Erdoğan'a İsveç teşekkürü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti.


http://dlvr.it/T1vYzF

Navlun fiyatları iki ayda üçe katlandı!

Kızıldeniz'deki gerilim taşıma maliyelerine yansıyor. Denizcilik araştırma şirketi Drewry'nin Dünya Konteyner Endeksi'ne göre, 40'lık konteynerin navlun fiyatı son iki ayda 3 kata yakın artışla 3 bin 964 dolara yükseldi.


http://dlvr.it/T1vKFp

Kia imzalı bir “pickup” model çok yakında görünüyor

Hyundai çatısı altında yer alan Kia imzalı bir “pickup” model çok yakında gibi görünüyor. Model kamuflajı olarak görüntülendi. Son dönemde özellikle SUV’lara ağırlık veren ve elektrikli taraf da dahil olmak üzere çok sayıda iddialı araca imza atan Hyundai Group şirketi Kia, yakında karşımıza bir “pickup” modeliyle de çıkacak. Şu an üzerinde çalışmalar ve testler devam eden araç, şu aşamada sadece çift kabinli olarak deneniyor (Tek kabin de masada) ve açık olarak görünmüyor ancak “Telluride” benzeri bir tasarım taşıyor. Kesin olmasa da “Tasman” adının kullanılabileceği iddia edilen pickup, ilk aşamada gücünü 2.2-litrelik bir dört silindirli dizel motordan alacak ve otomatik yanında manuel olarak da elde edilebilecek. Daha sonra tamamen elektrikli versiyonu da beklenen model için tüketicilere tamamen ticari kullanıma yönelik bir versiyon da sunabilir. Firmayı bizim için en son gündeme getiren Kia EV9’un Türkiye satışı olmuştu. EV9, ilk etapta dört çeker GT-Line versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu ve bu versiyon için fiyat […]
Kia imzalı bir “pickup” model çok yakında görünüyor yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1v2JQ

Kayseri'de yangın faciası: Ölü ve yaralılar var!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, 4 katlı binanın 1´inci katında çıkan yangında alevlerin arasında kalan 1 kişi hayatını kaybederken, 1´i çocuk 8 kişi yaralandı.


http://dlvr.it/T1tsDR

Büyükçekmece'de polisi şehit eden sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Büyükçekmece’de kendisine yardım etmek için gelen polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden Muhammet Berke Çorak hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.


http://dlvr.it/T1tblc

Açıkta bırakılan elektrik kablosu canından etti

Şanlıurfa'da elektrik akımına kapılan 26 yaşındaki inşaat işçisi Mahsun Kurt, hayatını kaybetti.


http://dlvr.it/T1rwH4

FAA, Boeing 737 MAX 9 uçakların uçuşuna tekrar izin verdi

ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA), Boeing 737 MAX 9 uçakların uçuşuna tekrar izin verdiklerini duyurdu. Kaçıranlar için Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 Max 9 yolcu uçağı kalkışından 35 dakika sonra bir pencereyi de içinde alan gövde parçasının kopmasının ardından Portland’a dönmek zorunda kalmıştı. Alaska Havayolları uçakta 171 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğunu ve uçağın “güvenli bir şekilde yere indiğini” söylemişti. Havayolu, 65 uçaktan oluşan 737 Max 9 uçak filosunun güvenlik denetimleri için “geçici olarak” kullanım dışı bırakılacağını kaydetti, en son bu konuda Boeing bir açıklama yapmıştı. BBC’de yer alan habere göre Boeing şirketi, uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili hatalarını kabul ettiklerini açıkladı yani suçu havayolu firmasına atmadı. Şirketin CEO’su Dave Calhoun, olayın sorumluluğunu kabul ettiklerini ve süreci “tam bir şeffaflık içinde yürüteceklerini” belirtti. Boeing çalışanlarına hitaben konuşan Calhoun, “Bu duruma, öncelikle hatamızı kabul ederek yaklaşacağız. Her adımımızda yüzde 100 ve tam şeffaflık ile hareket […]
FAA, Boeing 737 MAX 9 uçakların uçuşuna tekrar izin verdi yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1rp01

Google yazarak video üretimi için yeni bir sistem daha duyurdu: “Lumiere” [Video]

Google, kısa süre önce üretken yapay zeka temelinde çalışan ve direkt olarak yazarak video üretim yapılabilen “Lumiere” sistemini duyurdu. Hazırlanan tanıtım videosunu hemen aşağıda izleyebileceğiniz yeni sistem Google Lumiere, üretken yapay zeka temelinde hazırlanmış ve yazılanlardan beş saniyelik videolar oluşturabiliyor. Birçok benzerinden daha kaliteli videolar oluşturabilen sistem, şu an 1024×1024 piksellik çıktılar (Bu firma tarafından düşük çözünürlük olarak tanımlanıyor) veriyor ve sonucu istenilen tarzda özelleştirebiliyor. Bu konuda Google’ın paylaştığı çok sayıda örnek buradaki Github sayfasında yer alırken, üzerinde çalışmaların devam edeceği Lumiere’in son kullanıcıya ne zaman ya da nasıl ulaşacağı henüz bilinmiyor. Şirket Lumiere temelinde kullandığı “T2V” adı verilen metinden videoya modelini, metin başlıklarıyla birlikte tam 30 milyon video içeren bir veri seti kullanarak eğittiklerini belirtiyor. Google bu konuda ilk defa bir adım atmıyor. Firma bundan önce video üretimi odağında tanıttığı “VideoPOET” ile ses getirmişti. VideoPoet, tekrar hatırlamak adına şirketin yeni LLM’i yani büyük dil modeli. Henüz geliştirme aşamasında olan bu sistem, girilen […]
Google yazarak video üretimi için yeni bir sistem daha duyurdu: “Lumiere” [Video] yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1rTv0

İsrailli aşırı sağcı Bakan: Esirlerin tümünü canlı geri getireceğime söz veremem

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine, esirlerin hepsini canlı olarak geri getireceğine söz veremeyeceğini söyledi.


http://dlvr.it/T1rFpJ

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk! Satışına resmen onay verildi

Suudi Arabistan'da tarihte ilk kez alkol satışına onay çıktı. Başkent Riyad'da açılacak dükkanda sadece Müslüman olmayan ülkelerin diplomatlarına satış yapılacak.


http://dlvr.it/T1r3Zd

Galatasaray Fernando Muslera ile sözleşme uzatıyor

Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray sözleşmesi sezon sonunda bitecek Fernando Muslera'nın kontratını 1 yıl uzatacak. Muslera 2011 yılında sarı kırmızılılara imza atmıştı. İşte detaylar...Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T1pNz0

Rus saldırısında can kaybı 18'e yükseldi

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev’e, Harkov'a ve Pavlograd'a yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.


http://dlvr.it/T1pHFG

İki gemi arasında çatışma: Çok sayıda Türk denizci son anda kurtarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü: Marshall bayraklı OMEGA gemisi, MIRABELLA isimli gemiyle Şangay açıklarında çatışma sonucu battı. Can filikasıyla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizci çatan gemi tarafından denizden alınarak kurtarıldı.


http://dlvr.it/T1nzhb

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye kiralama teklifi!

Ara transferde istediği hamleleri henüz yapamayan Beşiktaş'ın sürpriz bir ismin transferini bitirmek üzere olduğu ortaya çıktı.


http://dlvr.it/T1nlCP

SSK ve Bağ&Kur emeklileri dikkat! Yüzde 49,25'lik zam oranından sonra işte yeni maaşlar...

Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklisini ilgilendiren ek maaş zamları yeniden belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm emeklilerin maaş zammının yüzde 49.25'e yükseltildiğini açıkladı.


http://dlvr.it/T1nXPh

Arda Güler ile ilgili bomba iddia! İspanyol basını duyurdu

Sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan ve yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma şansı bulamayan Arda Güler ile ilgili İspanyol basınından olay iddia gündeme geldi.Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T1lq33

iOS 17.3 ile kullanıma sunulan çok faydalı “Çalınan Aygıt Koruması” özelliği nedir ve nasıl açılır?

iOS 17.3 ile kullanıma sunulan çok faydalı “Çalınan Aygıt Koruması” özelliği nedir ve nasıl açılır? İşte bilinmesi gerekenler; Dün gece gönderilen iOS 17.3 güncellemesi ile iPhone’lara bir “Çalınan Aygıt Koruması” özelliği getirildi. Detaylarına buradaki haberimizde yer verdiğimiz can sıkıcı hırsızlık olayları sonrasında geliştirilen bu özelliği Apple kendisi şöyle tanımlıyor: “Çalınan Aygıt Koruması, iPhone’unuz ev veya iş gibi tanıdık konumlardan uzakta olduğunda bir güvenlik katmanı ekleyerek iPhone’unuzun çalınması durumunda hesaplarınızın ve kişisel bilgilerinizin korunmasına yardımcı olur. Çalınan Aygıt Koruması etkinleştirildiğinde, iPhone’unuz ev veya iş gibi tanıdık konumlardan uzaktayken bazı özelliklerin ve eylemlerin ek güvenlik gereksinimleri olur. Bu gereksinimler, aygıtınızı çalan ve parolanızı bilen birinin hesabınızda veya aygıtınızda kritik değişiklikler yapmasını önlemeye yardımcı olur. -Face ID veya Touch ID biyometrik kimlik doğrulaması: Saklanan parolalara ve kredi kartlarına erişim gibi bazı işlemler, parola alternatifi veya yedek bir yöntem olmadan Face ID veya Touch ID ile tek bir biyometrik kimlik doğrulama gerektirir. Böylece bu […]
iOS 17.3 ile kullanıma sunulan çok faydalı “Çalınan Aygıt Koruması” özelliği nedir ve nasıl açılır? yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1ljKv

Ev kadınlarına yıllık 25 bin 600 TL destek

2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretle beraber 6 bin 400 lira olan isteğe bağlı sigorta tutarının 2 bin 133 lirası devlet tarafından karşılanacak.


http://dlvr.it/T1lPsm

Kadıköy'de kaza: 2 yaralı

İstanbul Kadıköy'de seyir halindeki otomobil yanından geçtiği hafif ticari araca vurduktan sonra park halindeki taksiye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.


http://dlvr.it/T1l9jj

İsrail'den son dakika ateşkes açıklaması! Hamas'a resmen ilettiler

İsrail, Hamas'a tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de 2 ay ateşkes sağlanması teklifinde bulundu.


http://dlvr.it/T1kyrr

TEİAŞ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ( KAMULAŞTIRMA İLANI )

Elazığ TEİAŞ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından aşağıdaki listede sıralı, kamulaştırmaya tabi tutulan taşınmazlardan 154 kV BESNİ OSB İrtibatları Enerji İletim Hattı'nın geçişi sebebiyle tel altına isabet...Devamı için tıklayınız


http://dlvr.it/T1jGY3

Vestel Ventures, Elevation Microsystems’a ortak oldu

Vestel Ventures, otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation Microsystems Inc. Firması’na yatırım yaptı. Bu konuda yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Girişimleri desteklemek ve yeni iş alanlarını Vestel bünyesine kazandırmak amacıyla 2015 yılında kurulan kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, şirketin otomotiv alanındaki varlığını genişletecek bir yatırım gerçekleştirdi. Ventures, otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation’a ortak oldu. Ventures Genel Müdürü Öner Tekin anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, yatırımın Vestel için son derece önemli bir adım olduğunu söyledi. Tekin, “Şirketin teknoloji şirketi vizyonu doğrultusunda uzun yıllardır start-up yatırımları, uluslararası iş birlikleri ve büyüme alanlarımıza yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Firmanın otomotiv ekosistemi ve mobilite alanlarındaki gücünü artıracak bir hamlede daha bulunarak ABD merkezli Elevation’a yatırım yaptık” dedi. Vestel Mobilite Genel Müdürü Hakan Kutlu da şirketin son yıllarda otomotiv elektroniği alanında önemli adımlar attığını ve pazarda önde gelen bir tedarikçilerden biri haline geldiğini hatırlatarak, Elevation yatırımının bu alanda kendilerini daha da […]
Vestel Ventures, Elevation Microsystems’a ortak oldu yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1jBT5

MİT, Mossad'ı fena avladı! Casusluk operasyonundan yeni detaylar

MİT, Mossad'ın Türkiye'deki 46 kişilik şebekesini çökertmişti. Mossad'ın, Türkiye'deki hücresiyle ilgili takip 3 yıl önce yakalanan başka casusun ifadeleriyle başladı. MASAK'la yürütülen çalışmayla MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağı çözüldü.


http://dlvr.it/T1htpg

Samsun’da tarihi Hamit Ağa Konağı yandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde çıkan yangında tarihi Hamit Ağa Konağı kullanılamaz hale geldi.


http://dlvr.it/T1hgNr

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklandı.


http://dlvr.it/T1hV9y

Samsung Galaxy S24 Ultra, yansıma önleyici kaplamasıyla da öne çıkarılıyor

Galaxy S24 ailesinin en iyisi konumunda yer alan Samsung Galaxy S24 Ultra, yansıma önleyici kaplamasıyla da öne çıkarılıyor. Düz tasarımı benimseyen Samsung Galaxy S24 Ultra modelinin ekranı üzerinde kullanılan yansıma önleyici kaplama, birçok rakibinden çok ama çok daha iyi performans gösteriyor. Bunu özellikle yukarıdaki fotoğraf gözler önüne seriyor, Galaxy S24 Ultra ile belirli şartlarda ve durumlarda rakiplerden çok daha yüksek kontrast elde edilebiliyor. Bu kaplamanın yarattığı fark, aşağıdaki “hep açık ekran modu” temelli iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında da öne çıkıyor: Awesome, S24U anti-reflection is too strong
https://t.co/7qIjK2K4qQ — ICE UNIVERSE (@UniverseIce) January 20, 2024 Yeni ailenin bilinmesi gereken tüm özellikleri: Galaxy S24: “6,2-inç FHD+ 120 Hz 2.600 nit Dynamic AMOLED 2X ekran, 8 GB RAM, 128/256 GB depolama, Bluetooth 5.3 desteği, Wi-Fi 6E desteği, yüzde 50 doluluğa 30 dakikada ulaşan 4.000 mAh pil, 12 megapiksel selfie kamerası, üçlü arka kamera sistemi (12 megapiksel ultra geniş açı + 50 megapiksel […]
Samsung Galaxy S24 Ultra, yansıma önleyici kaplamasıyla da öne çıkarılıyor yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.


http://dlvr.it/T1gJXq

ABD'den Hamas itirafı: İsrail yok etme amacından çok uzakta

ABD istihbarat verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'unu öldürdüğü ve bunun "Hamas'ı yok etme" amacı için çok yetersiz olduğu belirtildi.


http://dlvr.it/T1gH0t

CHP'li başkandan ayrımcılık: 65 çalışana yüzde 100, 490 çalışana yüzde 40 zam

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, kadrolu işçilere yüzde 100 zam yapıldığını duyurdu. Ancak belediyede sadece 65 kişinin kadrolu olduğu, 490 kişininse belediye şirketi üzerinden çalıştığı ortaya çıktı.


http://dlvr.it/T1g4Gd

Çanakkale Boğazı hızı 10 knot altındaki gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı'nda fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Çanakkale Boğazı, kuvvetli akıntı ve sert rüzgar nedeniyle 10 knot altında olan tüm gemiler için çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.


http://dlvr.it/T1fvkw

ABD ve İsrail'in peş peşe açıklamalarının ardından korkulan oldu! Karadan işgal başladı...

Son dakika haberi... İsrail ve ABD'den Lübnan'a düzenlenecek kara harekatlarına ilişkin yapılan peş peşe açıklamaların ardından İsra...